Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- 500 gram kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Püf Noktası
Düdüklü tencerelerin marka ve özelliklerine göre pişme süreleri farklılıklar göstermektedir. Kullandığınız malzemenin sınıfına uygun olan pişirme süresi ve özelliklerini dikkate alınız.
Pişirme Önerisi
Yemeğin kıvamını ayarlamak için; düdüklüde haşlanırken suyunu çeken kuru fasulye ve kuzu etine 1 su bardağı kadar kaynar su ilave edebilirsiniz.Tencerede pişen kuru fasulyeyi; karamelize ve yoğun bir tat vermesi için 1 yemek kaşığı bal ilavesi ile çömlek kapta, fırında 20 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Büyük boy kuru soğanları, küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını düdüklü bir tencerede kızdırın.
- Soğanları, kuşbaşı kuzu eti ile birlikte tencereye aktarın. Kuzu etini, soğanlarla birlikte renk alıp suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
- Domates salçasını, biber salçasını, tuzu, bir gece önceden suda bekletip duruladıktan sonra fazla suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi tencereye ekleyin.
- Etli kuru fasulyeyi; üzerini dört parmak geçecek kadar yaklaşık 3,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile kapağı kapalı düdüklü tencerede 30- 35 dakika pişirin.
- Kullandığınız kuru fasulyenin cinsine göre pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Yemeğin tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra arzu ederseniz toz karabiber ilavesiyle servis edebilirsiniz.