Burcu Gıda, 1992 yılında Cemil Bahadır tarafından Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kurulmuştur. Şirketimizin kurucusu Cemil Bahadır, günümüzde halen Yönetim Kurulu Başkanı/ Genel Müdür olarak görevini sürdürmektedir. Kuruluşunda 600 m²’lik bir alanda üretime başlayan şirketimiz, bugün toplam 53.000 m² arazi üzerine kurulu ve 20.000 m² kapalı üretim alanına sahip modern tesisleriyle faaliyetlerini başarıyla devam ettirmektedir.
Kurulduğu günden itibaren yenilikçi, mükemmeliyetçi ve sürdürülebilir bir vizyon benimseyen Burcu Gıda, sürekli gerçekleştirdiği yatırımlarla sektöründe güçlü bir konuma ulaşarak Türkiye'nin önde gelen markalarından biri haline gelmiştir. Günümüzde 50'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren şirketimiz, 500'ü aşkın ürün çeşidi ile uluslararası pazarda saygınlığını korumaktadır.
Burcu Gıda'nın dört farklı lokasyonda bulunan tesislerinde salça ve domates ürünleri, konserve ürünler, hazır yemekler, ketçap-mayonez, soslar ve turşu gruplarında üretim yapılmaktadır. Üretimde kullanılan tarımsal hammaddeler, Ege ve Marmara bölgelerinin verimli tarım alanlarında kontrollü tarım yöntemiyle yetiştirilmekte, konusunda uzman mühendislerin titiz kontrollerinden sonra üretime alınmaktadır. Şirketimiz bu yöntemle çiftçilerin ekonomik gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.
Son dönemde doğranmış ve soyulmuş domates hatlarında yeni teknoloji makinelerle modernizasyon gerçekleştiren şirketimiz, müşteri taleplerini etkin bir şekilde karşılayarak üretim kapasitesi ve kalitesini artırmaktadır.
Burcu Gıda olarak, doğallık, kalite, güvenilirlik ve lezzeti temel prensiplerimiz olarak belirledik ve müşteri memnuniyetini %100 oranında sağlamayı hedefliyoruz. Kurulduğu günden bu yana ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarına uygun üretim yapan tesislerimiz, 2016 yılından itibaren Global Gıda Güvenliği Girişimi (GFSI) kapsamında dünyada geçerli olan BRCGS (British Retail Consortium Global Standards) sertifikasına sahiptir. BRC Küresel Gıda Güvenliği Standardı sertifikamız, HACCP, hijyen ve kalite sistemleri alanındaki uluslararası yetkinliğimizi belgelendirmektedir.
32 yılı aşan sektör deneyimimizle ihracata önem vererek, mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirirken yeni pazarlarda etkin rol oynamayı hedeflemekteyiz. Ürün yelpazemizi sürekli geliştirerek, teknolojik yatırımlarımıza devam etmekte ve küresel ölçekte büyümeyi sürdürmekteyiz.
"Burcu = Kalite = Güvenli Gıda" anlayışıyla tüketicilere sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ürünler sunmaktır.
Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkararak sektöründe lider şirket olmak. Bu hedef doğrultusunda;
"Burcu = Kalite = Güvenli Gıda" ilkesi doğrultusunda tüm çalışanlarımızın görev tanımları belirlenmiş olup, çalışanlarımız şirketimizin kurallarına, prosedürlerine ve talimatlarına uymakla yükümlüdür.
Burcu Gıda ve Konserveciliğin Varoluş İlkesi
Cemil BAHADIR’ın 2017 yılında söylediği şu sözlerde saklıdır:
“Elleri nasırlı çiftçinin yüzünde gülücük olabiliyorsam, mutluyum.”
Müşteri Memnuniyeti Önceliğimizdir!
Müşterilerimize değer yaratmak ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak temel ilkemizdir. Yaptığımız işe her zaman inandık; bu süreçte uzun soluklu ilişkiler kurarak yerelliği odağımıza aldık. Global düşünüp yerel hareket ettik ve müşterimizi her zaman önceliğimiz olarak gördük. Ürünlerimizin arkasında durmak, satış sonrası desteğimizi sürdürmek en önemli sorumluluklarımızdandır.
Sektörde Daima "En İyi ve En Kaliteli" Olmak Hedefimizdir
Kalite, hizmet, tedarik süreçleri ve bayi ilişkilerinde en iyisi olmak; güvenilir imajımızı korumak öncelikli hedefimizdir. Bu doğrultuda faaliyet gösterdiğimiz her alanda liderliği üstlenmeyi ve sektörümüzde öncü olmayı amaçlıyoruz.
İnsana ve İş Ahlakına Değer Veriyoruz!
En büyük sermayemiz; üstün iş ahlakı ve dürüstlük ilkelerine bağlı, nitelikli insan kaynağımızdır. Yenilikçi olmak, ülkemize değer katmak ve çalışanlarımızı en kıymetli varlığımız olarak görmek temel prensiplerimizdendir. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesi, çalışanlarımızın kalitesiyle başlar. Yetkin insan gücünü istihdam etmek, çalışanlarımızın gelişimini desteklemek ve dayanışma içinde bir çalışma ortamı oluşturmak en büyük önceliklerimizden biridir. Çevre bilinciyle hareket ederek, bu değerleri nesilden nesile aktarmaya devam ediyoruz.
Çiftçimize ve Yerel Üretime Sahip Çıkıyoruz!
Amacımız, ülke ekonomisine değer katmaktır. Yerel iş gücünü destekleyerek ekonomik istikrarı artırmayı ve memleketimizin ekonomisini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çiftçimizle el ele vererek, birlikte üretiyor, geliştikçe büyüyor ve ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz.
Burcu Gıda, 1992 yılında küçük bir işletme olarak faaliyete geçmiştir. Zamanla pazar ağını genişleterek, yaptığı yatırımlarla üretim tesislerini genişletmiştir. 500-600 m2'lik bir işletmede üretim yaparken şimdi 50.000 m2 açık ve 10.100 m2 kapalı bir üretim alanında üretim yapmaktadır. Bugün Burhaniye'de ve Çanakkale, Yenice ilçesinde olmak üzere iki üretim tesisi ile gıda sektöründe üretimine devam etmektedir. 2000'li yıllarda modern bir laboratuvar kurarak araştırma, geliştirme çalışmalarını kendi bünyesinde yapmaya başlamıştır. Laboratuvarında tecrübeli gıda mühendisi ve teknikerleri ile üretime giren her türlü zirai ürünü, üretimin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizini ve kontrolünü yapmaktadır. Sektördeki yeni çıkan teknolojik gelişmeleri, önemli gıda kuruluşlarının, ülkemizdeki ve dünya üniversitelerinin yaptığı çalışmaları yakından takip ederek üretimini ve hizmetini sürekli sürdürmektedir. İlk olarak domates ürünü salça ile gıda sektörüne giren Burcu Gıda, zamanla yaptığı yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürün çeşidini genişletmiştir. Domates, biber salçaları başta olmak üzere, ketçap ve mayonez, konserveler, haşlanmış ürünler, hazır yemekler, soslar gibi 12 kategoride 500'den fazla ürün çeşidine ulaşmayı başarmıştır.
Burcu Gıda olarak ekipmandan tesise kadar sürekli yaptığı yatırımlarla her geçen gün yenilenerek büyüyen tesislerimizde üretilen tüm ürünlerimiz yurtiçi ve tüm dünyada tercih edilen markalar arasında üst sıralarda yerini almıştır.
Kurulduğundan beri Gıda ve Kalite güvenliği yönetim sistemlerine göre üretim yapan tesislerimiz, 2016 ‘den itibaren tüm dünyada geçerliliği olan ve en üst seviyede gıda güvenliği standartlarını kapsayıcı bir standart olan BRC Sertifikasına sahiptir. BRC Küresel Gıda Güvenliği Standardı belgelerine sahip olmamız HACPP, hijyen, gıda güvenliği ve kalite sistemleri hakkında dünyada kabul gören yeterlilik seviyemizi göstermektedir.
Lezzet Aşkı sloganıyla 1992’de Burhaniye’de kurulan fabrikamız; Salça, konserve, hazır yemek ve sos gruplarında 500 çeşitten fazla ürün üretilmektedir. Ekipmandan tesise kadar sürekli yaptığı yatırımlarla her geçen gün yenilenerek ve son teknolojiye uyum sağlayarak büyüyen tesislerimizde üretilen tüm ürünlerimiz yurtiçi ve tüm dünya da tercih edilen markalar arasında üst sıralarda yerini almıştır.
Burcu Gıda olarak, müşterilerimize daha kısa teslim süreleri sunabiliyoruz. BHızlı projelendirme ve üretim süreçleri sayesinde kısa sürede teslimat sağlıyoruz.
• İnsan kaynakları planlaması yapar ve yönetir,
• İşe alım süreçlerini yürütür,
• Çalışanların işten ayrılma süreçlerini yürütür,
• Çalışanların belirlenen eğitim ihtiyaçlarını karşılar,
• Çalışanların performansları değerlendirir,
• Çalışanlar için ücretlendirme sistemini yürütür,
• Çalışanların özlük işleri ile ilgili işlemlerini gerçekleştirir,
• Çalışanların öneri ve ödül sistemi ile sürekli iyileştirmeye katılımını sağlar,
• Disiplin süreci ve çalışma kurallarına uyumu denetler,
• Çalışanların motivasyonlarını arttırmaya yönelik faaliyetler düzenler,
• Çalışanlar ile ilgili diğer faaliyetler yürütür.
İnsan kaynakları formu hazırlanmaktadır, lütfen daha sonra tekrar ziyaret ediniz veya ik@burcu.com adresine başvuru yapmak için CV gönderebilirsiniz.
İşbaşı yapan personelimize görevine başlamadan, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile görevine ilişkin gerekli eğitimler verilir.
İşyerinde tüm çalışanlar, sağlık ve güvenliğin korunması ve geliştirilmesi amacıyla iş sağlığı ve güvenliği kurallarına, yasaklara, alınan karar ve tedbirlere uymak zorundadırlar.
Sağlığı ve güvenliği için sağlanmış olan kişisel koruyucu donanımları kullanmaları, kendilerini ve diğer işçileri tehlikeye sokacak hareketlerde bulunmamaları gerekmektedir.
İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışmalarının Amaçları;
• İş kazalarını ve meslek Hastalıklarını önlemek,
• Ortamdan doğabilecek kötü etkileri gidermek,
• Çalışma ortamını sağlıklı hale getirmek,
• Çalışma verimini ve kalitesini artırmak,
• Muhtemel bir yangın riskine karşı her türlü tedbiri almak, riski en az seviyeye indirerek, rahat ve huzurlu çalışma şartlarını sağlamak,
• Yangın öncesi ve sonrasında yapılacak işlemlerle görevli kişilerin ve araçların uygun kullanılmasını sağlamaktır.
• Gıda sektöründe marka olmak, • Yetkin personel istihdamı ile yeni ürünler tasarlamak ve üretmek, • Zamanında, eksiksiz ve hatasız ve güvenli üretim yaparak müşteri memnuniyeti sağlamak, • Uygulanabilir tüm yasal gereklilikleri yerine getirmek, • Rekabet ortamında etkin olabilmek için gelişmiş teknolojiyi takip etmek ve uygulamak, • Etkin ve sürdürülebilir Kalite Yönetim Sistemimizin sürekli iyileşmesini sağlamak için personelin katkısını temin etmek, • Kirliliğin önlenmesi amacıyla atıkların bertaraf edilmesini veya geri dönüşümünü sağlamak, • Hava, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışanların farkındalığının artmasını sağlamak, • Acil durumlara zamanında ve etkin müdahale etmek.
Konserve ve hazır yemekte “Lezzet Aşkı” sloganı ile 1992 yılında Edremit Körfezi'nin nadide ilçesi Burhaniye'de kurulan Burcu Gıda, Anadolu lezzetlerini modern teknolojiyle birleştirerek hızla büyüyen bir gıda firması haline gelmiştir. Yapılan yatırımlarla hem kapasitesini hem de ürün yelpazesini genişleterek sadece Türkiye pazarında değil, uluslararası pazarlarda da aranılan bir marka konumuna ulaşmıştır. Burcu Gıda, geleneksel ürünlerin yanı sıra dünya mutfaklarının ortak paydaşı olan lezzetleri de ürün yelpazesine katarak 450'yi aşkın ürün çeşidine sahip olmuştur. Burhaniye ve Körfezin verimli tarım arazilerinde kontrollü tarım ile yetişen zirai ürünler, üretime girmeden konusunda uzman mühendisler tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra üretime alınmaktadır. Salça ve konserve üretiminde Dünyanın lideri konumundaki üreticilerin de tercih ettiği son teknolojik imkânları sunan üretim hatlarında zirai ürünler, işlenerek tüketiciye kalitesiyle ve lezzetiyle dillerden düşmeyen özenle hazırlanmış ürünler haline dönüşmektedir.