Burcu Konserve 1992 yılında 4000m2 net kullanım alanına sahip bugünkü Burhaniye üretim tesisinde kurulmuştur. İşletme İlk aldığında 600m2’dir. 2 ülke ile başlayıp 50’den fazla ülkeye ihracat yapan BURCU GIDA; Salça, konserve, hazır yemek ve sos gruplarında 500 çeşitten fazla ürün ile büyük bir şirket olma özelliğini koruyor. Burcu Gıda, kurulduğu ilk günden beri yenilikçi ve mükemmeliyetçi gelecek vizyonuyla sektöründe zirvenin en güçlü oyuncularından biri olmayı başarmış, ekipmandan tesise kadar yaptığı yatırımlarla yurtiçi ve yurtdışında tercih edilen markalar arasında yerini almıştır. Dört ayrı lokasyonda bulunan fabrikalarında domates ürünleri, ketçap mayonez, sos grubu, konserve ve hazır yemek gibi kategorilerde üretim yapmaktadır. Burcu gıda üretimi için gerekli en kaliteli mahsulleri çiftçilerden alırken, çiftçilerin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Doğranmış ve Soyulmuş domates hatlarında revizyona ve modernizasyona giden firmamız makinelerini yeni teknoloji makineler ile revize etmiştir. Gelişen ve değişen pazarda müşteri taleplerini karşılayabilmek için yapılan bu yatırımlar ile Doğranmış ve Soyulmuş domates ürün kapasitesini ve kalitesini artırmayı hedeflemiştir. Günümüzde halen tüketicilere en doğal, en güvenilir ve en lezzetli ürünleri sunmak hedefiyle; Burhaniye-Balıkesir, Yenice-Çanakkale, Ovaköy-Balıkesir, Bergama-İzmir tesislerinde başarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Sağlıklı, kaliteli, ürün çeşitliliği ve %100 müşteri memnuniyetine dayalı marka anlayışını, geleceğe taşımaktadır. Yapılan yatırımlarla hem kapasitesini hem de ürün yelpazesini genişleterek sadece Türkiye pazarında değil, uluslararası pazarlarda da aranılan bir marka konumuna ulaşmıştır. Burcu Gıda, geleneksel ürünlerin yanı sıra dünya mutfaklarının ortak paydaşı olan lezzetleri de ürün yelpazesine katarak 500’den fazla ürün çeşidine sahiptir. Ege ve Marmara bölgesinin verimli tarım arazilerinde kontrollü tarım ile yetişen zirai ürünler, üretime girmeden konusunda uzman mühendisler tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra üretime alınmaktadır. Burcu gıdanın en önemli ilkelerinden biri lezzeti ile sağlıklı, kaliteli, Türk Gıda Kodeksine ve Türk standartlarına uygun ürünler üretmektir. İnsanın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi, gelişimini sağlayabilmesi için beslenmenin ne kadar önemli olduğunu bilmektedir. Bu bilinç ile her zaman müşterilerine doğal, sağlıklı, kaliteli ürünler sunmaktadır. Kurulduğundan beri Gıda ve Kalite güvenliği yönetim sistemlerine göre üretim yapan tesislerimiz, 2016 ‘dan itibaren tüm dünyada geçerliliği olan gıda güvenliği standartlarını kapsayıcı bir standart olan FSSC 22000 ve BRC Sertifikasına sahiptir. BRC ve FSSC 22000 Küresel Gıda Güvenliği Standardı belgelendirmesine sahip olmamız, HACPP hijyen, gıda güvenliği ve kalite sistemleri hakkında dünyada kabul gören yeterlilik seviyemizi göstermektedir. 32 yılı aşkındır devam eden serüvenimizde ihracat önemli bir yer tutmaktadır. Mevcut ülkelere yaptığımız ihracat faaliyetlerinin yanında, yeni pazarlara girmek konusunda kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Yenilikçi ürün gamı, üretim kapasitesi ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla büyümeye devam ediyoruz.
“Burcu = Kalite = Güvenli Gıda” düşüncesi ile sağlıklı ve kaliteli ürünler üretmek görevimizdir.
Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkaran bir şirket olmak amacımızdır. Bu amaca giden yolda vizyonumuz,
• Sürekli artan kalite!
• Sürekli yükselen pazar payı!
• Sektörde lider kuruluş
“Burcu = Kalite = Güvenli Gıda”nın sürekliliğini sağlamak adına BURCU GIDA A.Ş.’de çalışan herkesin görev tanımları yapılmıştır ve çalışanlara işe girişlerinde bildirilir. Bütün çalışanlar BURCU GIDA A.Ş. 'in kurallarına, prosedür ve talimatlarına uymakla yükümlüdürler.
• Kurumsal İş Ahlakı ve Güvenilirlik
• Katılımcılık ve Açıklık
• Fırsat Eşitliği
• Kurumsal Değerlere Bağlılık
Burcu Gıda, 1992 yılında küçük bir işletme olarak faaliyete geçmiştir. Zamanla pazar ağını genişleterek, yaptığı yatırımlarla üretim tesislerini genişletmiştir. 500-600 m2'lik bir işletmede üretim yaparken şimdi 50.000 m2 açık ve 10.100 m2 kapalı bir üretim alanında üretim yapmaktadır. Bugün Burhaniye'de ve Çanakkale, Yenice ilçesinde olmak üzere iki üretim tesisi ile gıda sektöründe üretimine devam etmektedir. 2000'li yıllarda modern bir laboratuvar kurarak araştırma, geliştirme çalışmalarını kendi bünyesinde yapmaya başlamıştır. Laboratuvarında tecrübeli gıda mühendisi ve teknikerleri ile üretime giren her türlü zirai ürünü, üretimin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizini ve kontrolünü yapmaktadır. Sektördeki yeni çıkan teknolojik gelişmeleri, önemli gıda kuruluşlarının, ülkemizdeki ve dünya üniversitelerinin yaptığı çalışmaları yakından takip ederek üretimini ve hizmetini sürekli sürdürmektedir. İlk olarak domates ürünü salça ile gıda sektörüne giren Burcu Gıda, zamanla yaptığı yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürün çeşidini genişletmiştir. Domates, biber salçaları başta olmak üzere, ketçap ve mayonez, konserveler, haşlanmış ürünler, hazır yemekler, soslar gibi 12 kategoride 500'den fazla ürün çeşidine ulaşmayı başarmıştır.
Burcu Gıda olarak ekipmandan tesise kadar sürekli yaptığı yatırımlarla her geçen gün yenilenerek büyüyen tesislerimizde üretilen tüm ürünlerimiz yurtiçi ve tüm dünyada tercih edilen markalar arasında üst sıralarda yerini almıştır.
Kurulduğundan beri Gıda ve Kalite güvenliği yönetim sistemlerine göre üretim yapan tesislerimiz, 2016 ‘den itibaren tüm dünyada geçerliliği olan ve en üst seviyede gıda güvenliği standartlarını kapsayıcı bir standart olan BRC Sertifikasına sahiptir. BRC Küresel Gıda Güvenliği Standardı belgelerine sahip olmamız HACPP, hijyen, gıda güvenliği ve kalite sistemleri hakkında dünyada kabul gören yeterlilik seviyemizi göstermektedir.
Lezzet Aşkı sloganıyla 1992’de Burhaniye’de kurulan fabrikamız; Salça, konserve, hazır yemek ve sos gruplarında 500 çeşitten fazla ürün üretilmektedir. Ekipmandan tesise kadar sürekli yaptığı yatırımlarla her geçen gün yenilenerek ve son teknolojiye uyum sağlayarak büyüyen tesislerimizde üretilen tüm ürünlerimiz yurtiçi ve tüm dünya da tercih edilen markalar arasında üst sıralarda yerini almıştır.
Burcu Gıda olarak, müşterilerimize daha kısa teslim süreleri sunabiliyoruz. BHızlı projelendirme ve üretim süreçleri sayesinde kısa sürede teslimat sağlıyoruz.
• İnsan kaynakları planlaması yapar ve yönetir,
• İşe alım süreçlerini yürütür,
• Çalışanların işten ayrılma süreçlerini yürütür,
• Çalışanların belirlenen eğitim ihtiyaçlarını karşılar,
• Çalışanların performansları değerlendirir,
• Çalışanlar için ücretlendirme sistemini yürütür,
• Çalışanların özlük işleri ile ilgili işlemlerini gerçekleştirir,
• Çalışanların öneri ve ödül sistemi ile sürekli iyileştirmeye katılımını sağlar,
• Disiplin süreci ve çalışma kurallarına uyumu denetler,
• Çalışanların motivasyonlarını arttırmaya yönelik faaliyetler düzenler,
• Çalışanlar ile ilgili diğer faaliyetler yürütür.
İnsan kaynakları formu hazırlanmaktadır, lütfen daha sonra tekrar ziyaret ediniz veya ik@burcu.com adresine başvuru yapmak için CV gönderebilirsiniz.
İşbaşı yapan personelimize görevine başlamadan, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile görevine ilişkin gerekli eğitimler verilir.
İşyerinde tüm çalışanlar, sağlık ve güvenliğin korunması ve geliştirilmesi amacıyla iş sağlığı ve güvenliği kurallarına, yasaklara, alınan karar ve tedbirlere uymak zorundadırlar.
Sağlığı ve güvenliği için sağlanmış olan kişisel koruyucu donanımları kullanmaları, kendilerini ve diğer işçileri tehlikeye sokacak hareketlerde bulunmamaları gerekmektedir.
İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışmalarının Amaçları;
• İş kazalarını ve meslek Hastalıklarını önlemek,
• Ortamdan doğabilecek kötü etkileri gidermek,
• Çalışma ortamını sağlıklı hale getirmek,
• Çalışma verimini ve kalitesini artırmak,
• Muhtemel bir yangın riskine karşı her türlü tedbiri almak, riski en az seviyeye indirerek, rahat ve huzurlu çalışma şartlarını sağlamak,
• Yangın öncesi ve sonrasında yapılacak işlemlerle görevli kişilerin ve araçların uygun kullanılmasını sağlamaktır.
• Gıda sektöründe marka olmak, • Yetkin personel istihdamı ile yeni ürünler tasarlamak ve üretmek, • Zamanında, eksiksiz ve hatasız ve güvenli üretim yaparak müşteri memnuniyeti sağlamak, • Uygulanabilir tüm yasal gereklilikleri yerine getirmek, • Rekabet ortamında etkin olabilmek için gelişmiş teknolojiyi takip etmek ve uygulamak, • Etkin ve sürdürülebilir Kalite Yönetim Sistemimizin sürekli iyileşmesini sağlamak için personelin katkısını temin etmek, • Kirliliğin önlenmesi amacıyla atıkların bertaraf edilmesini veya geri dönüşümünü sağlamak, • Hava, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışanların farkındalığının artmasını sağlamak, • Acil durumlara zamanında ve etkin müdahale etmek.
Konserve ve hazır yemekte “Lezzet Aşkı” sloganı ile 1992 yılında Edremit Körfezi'nin nadide ilçesi Burhaniye'de kurulan Burcu Gıda, Anadolu lezzetlerini modern teknolojiyle birleştirerek hızla büyüyen bir gıda firması haline gelmiştir. Yapılan yatırımlarla hem kapasitesini hem de ürün yelpazesini genişleterek sadece Türkiye pazarında değil, uluslararası pazarlarda da aranılan bir marka konumuna ulaşmıştır. Burcu Gıda, geleneksel ürünlerin yanı sıra dünya mutfaklarının ortak paydaşı olan lezzetleri de ürün yelpazesine katarak 450'yi aşkın ürün çeşidine sahip olmuştur. Burhaniye ve Körfezin verimli tarım arazilerinde kontrollü tarım ile yetişen zirai ürünler, üretime girmeden konusunda uzman mühendisler tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra üretime alınmaktadır. Salça ve konserve üretiminde Dünyanın lideri konumundaki üreticilerin de tercih ettiği son teknolojik imkânları sunan üretim hatlarında zirai ürünler, işlenerek tüketiciye kalitesiyle ve lezzetiyle dillerden düşmeyen özenle hazırlanmış ürünler haline dönüşmektedir.