TARİF DETAYLARI

Tavuk Sote

 

  • 500 gram
    kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı
    nohut (önceden suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı
    tereyağı
  • 1 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 2 adet
    orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı Burcu 
    domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Burcu
    biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı
    toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı
    karabiber
  • 1 çay kaşığı

     

     

     

    1. Yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini derin bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 30-35 dakika kadar haşlayın.

    2. Etin haşlandığı sırada cinsine ve tazeliğine göre bir gece önceden suya bastığınız nohudu, süzdükten sonra üzerini geçecek kadar içme suyu ilavesiyle kısık ateşte, aynı sürede haşlayın.

    3. Kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı dana etlerini, bir kevgir yardımıyla çıkartın. Nohudun haşlama suyunu süzün.

    4. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Domates ve biber salçalarını ekleyin.

    5. Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber kattığınız salçalı ve soğanlı sosa sıcak et suyunu ilave edin. Haşladığınız nohut ve dana etini ekleyin.

    6. Tüm malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabaklarına alın. Turşuyla birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

     

    tuz